Cafepoint
Nejlepšími experty na kávové směsi jsou Italové. Kombinují Arabiku s Robustou v takovém poměru, aby byla chuťově vyvážená a zároveň povzbudivá. V Itálii není moc v oblibě pití čisté Arabiky, neboť Italové nemají rádi jednotvárnost. Chtějí, aby jejich káva byla vyladěna jako hudební nástroj, rozmanitá jako kytice květin a plná jako kompletní jídlo na talíři. Na jihu preferují malou hořkou, na severu spíše větší a sladší, vlastně každý region má nejen typická jídla, ale také typické chutě káv. Jaká je tedy klasická italská káva? Většinou se jedná o složení Arabika a Robusta v poměru 70/30. Taková káva má potom silné tělo, výraznější chuť a je příjemně krémová. Když je dobře připravená, na jazyku musí být "zakulacená", to znamená ideálně vyvážená. Svou chuť nejlépe ukáže ve verzi espressa, ale neztratí se ani v cappuccinu. Pražáci si tajemství svých směsí úzkostlivě hlídají a pokud se jich náhodou netaktně zeptáte, které odrůdy a v jakém množství použili, jen se usmějí a odpoví: "Pokud Vám chutná, nepotřebujete vědět víc..."
Značky
Pražená zrnková káva Cafepoint Ciao Milano se skládá z výběrových kávových zrn Arabiky a Robusty pocházejících z plantáží Střední Ameriky.
Degustační set 4 druhů kávových směsí edice Cafepoint Dobrá Kávička v dárkovém balení.