Příprava
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout.
- Vyšlehejte sýr mascarpone tak, aby z krémovatěl a poté přidejte již vychladlou čokoládu.
- Přidejte moučkový cukr a špetku soli.
- Zároveň přidejte vajíčka, úplně je vyšlehejte s těstem a nakonec přidejte mouku.
- Nalijte do vymazané formy o průměru 20 cm a pečte v horkovzdušné troubě na 160°C po dobu 30 minut.
- Jakmile je dort vychladlý, nechejte ho v lednici přes noc ve formě.
- Rozpulte podélně dort, jednu polovinu pomažte krémem z piniových ořechů a přikryjte druhou polovinou.
- Na ozdobu nechejte rozpustit 100 g tmavé čokolády s 50 g másla, směs promíchejte a počkejte, až koláč ztuhne, poté ho ozdobte.
- Pro finální dokončení polijte druhou polovinou krému Cremadelizia Babbi z piniových ořechů a ozdobte piniovými ořechy.
Složky
- 250 g mascarpone
- 200 g 70% tmavé čokolády
- 70 g moučkového cukru
- 40 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 1 sklenice cremadelizia Babbi z piniových ořechů
Úroveň: Střední Doba vaření: 30 minut Porce: 8 osob